Βιρμανία

από 1490€

Προορισμός

Βιρμανία

Ημέρες

14

Τιμοκατάλογος

Ταξίδι στη Βιρμανία


Αεροπορική εκδρομή στην Βιρμανία, Καλοκαίρι 2020

Highlights

 • Γιανγκόν
 • Μπαγκάν
 • Ηφαίστειο Πόπα
 • Μανταλέι
 • Πιν Ου Λουίν
 • Γκοκ Τέικ
 • Αμαραπούρα
 • παγόδα Μινγκούν
 • Πιντάγια
 • Λίμνη Ίνλε
 • Κιαικτίγιο (Χρυσός Βράχος)
 • Πτήσεις με Qatar Airways
 • Ξενοδοχεία 4*sup, 5*, με ημιδιατροφή καθημερινά
 • Η διαμονή (1 νύχτα) στο Χρυσό Βράχο γίνεται σε απλό τοπικό ξενοδοχείο
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται
 • Εισόδους κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Έμπειρο Αρχηγό/Συνοδό σε όλο το ταξίδι

Περιλαμβάνονται:

Δεν περιλαμβάνονται

 • Βίζα εισόδου στη χώρα (50€ περίπου),
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
και ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
Απαραίτητο το διαβατήριό σας με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από τη χώρα. · Απαραίτητη σκαναρισμένη έγχρωμη φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και μία έγχρωμη φωτογραφία διαστάσεων 4,6 μήκος x 3,8 πλάτος τουλάχιστον δύο (2) εβδομάδες πριν την αναχώρηση

Απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα

Πρόγραμμα

Πτήση για την Γιανγκόν, την πρωτεύουσα της Βιρμανίας ή Μυανμάρ όπως είναι η νέα ονομασία της χώρας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Ημέρα 2η: Γιανγκόν Άφιξη το πρωί στην Γιανγκόv, γνωστή ως «ο Κήπος της Ανατολής». Μια πόλη αρκετά νέα αφού έγινε πρωτεύουσα του κράτους μόλις τα τέλη του 19ου αιώνα όταν τα βρετανικά στρατεύματα κατέλαβαν την Άνω Μπούρμα και έτσι έληξε η περίοδος του τελευταίου βασιλείου της Βιρμανίας. Η βρετανική κατοχή έδωσε στην πρωτεύουσα μια αρχοντιά με την σύγχρονη ρυμοτομία και τα αποικιοκρατικού ρυθμού κτίρια. Η πόλη, πνιγμένη στο πράσινο θεωρείται δικαίως μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ν.Α. Ασίας (αν και από το 2006 σταμάτησε να εκτελεί χρέη επίσημης πρωτεύουσας, ρόλο που επωμίστηκε η νεοσύστατη Νάι Πι Τάου 320 χλμ. βόρεια της Yangon). Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για πρωινό και λίγο ξεκούραση. Ολοήμερη ξενάγηση της πόλης όπου μεταξύ των άλλων θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό της Παρθένου Μαρίας, την Παγόδα Σούλε και την περίφημη τοπική αγορά Σκοτ. Στη συνέχεια, μας περιμένει η παγόδα Σβεταγκόν (η οποία θα βρίσκεται υπό ανακαίνιση από 1/10/2018 – 31/3/2019 και τμήματά της θα είναι καλυμμένα) με το χρυσό χρώμα. Πραγματικά εντυπωσιακό το θέαμα καθώς γύρω από την κεντρική παγόδα βρίσκονται δεκάδες ναΐσκοι σε λευκό και χρυσό που δημιουργούν μια μυστηριακή ατμόσφαιρα και μας προσφέρουν μια εικόνα μαγική. Το βράδυ θα μεταφερθούμε στις όχθες της Βασιλικής Λίμνης όπου δεσπόζει το κτίριο Καραβέικ, χτισμένο στο σχήμα του μυθολογικού πτηνού Καραβέικ και θα απολαύσουμε ένα εορταστικό δείπνο με φολκλορικό σώου στο φημισμένο εστιατόριο Karaweik Royal Barge.

Άφιξη το πρωί στην Γιανγκόv, γνωστή ως «ο Κήπος της Ανατολής». Μια πόλη αρκετά νέα αφού έγινε πρωτεύουσα του κράτους μόλις τα τέλη του 19ου αιώνα όταν τα βρετανικά στρατεύματα κατέλαβαν την Άνω Μπούρμα και έτσι έληξε η περίοδος του τελευταίου βασιλείου της Βιρμανίας. Η βρετανική κατοχή έδωσε στην πρωτεύουσα μια αρχοντιά με την σύγχρονη ρυμοτομία και τα αποικιοκρατικού ρυθμού κτίρια. Η πόλη, πνιγμένη στο πράσινο θεωρείται δικαίως μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ν.Α. Ασίας (αν και από το 2006 σταμάτησε να εκτελεί χρέη επίσημης πρωτεύουσας, ρόλο που επωμίστηκε η νεοσύστατη Νάι Πι Τάου 320 χλμ. βόρεια της Yangon). Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για πρωινό και λίγο ξεκούραση. Ολοήμερη ξενάγηση της πόλης όπου μεταξύ των άλλων θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό της Παρθένου Μαρίας, την Παγόδα Σούλε και την περίφημη τοπική αγορά Σκοτ. Στη συνέχεια, μας περιμένει η παγόδα Σβεταγκόν (η οποία θα βρίσκεται υπό ανακαίνιση από 1/10/2018 – 31/3/2019 και τμήματά της θα είναι καλυμμένα) με το χρυσό χρώμα. Πραγματικά εντυπωσιακό το θέαμα καθώς γύρω από την κεντρική παγόδα βρίσκονται δεκάδες ναΐσκοι σε λευκό και χρυσό που δημιουργούν μια μυστηριακή ατμόσφαιρα και μας προσφέρουν μια εικόνα μαγική. Το βράδυ θα μεταφερθούμε στις όχθες της Βασιλικής Λίμνης όπου δεσπόζει το κτίριο Καραβέικ, χτισμένο στο σχήμα του μυθολογικού πτηνού Καραβέικ και θα απολαύσουμε ένα εορταστικό δείπνο με φολκλορικό σώου στο φημισμένο εστιατόριο Karaweik Royal Barge.

Πρωινή πτήση για το Μπαγκάν. Η αρχαία πόλη του Μπαγκάν ξεχωρίζει όχι μόνο για τα πολυάριθμα θρησκευτικά μνημεία, αλλά και για την υπέροχη αρχιτεκτονική των κτισμάτων, καθώς και για τη συμβολή τους στον σχεδιασμό των ναών στην Βιρμανία. Το σχήμα και η κατασκευή του κάθε κτιρίου είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους Βουδιστές. Το κάθε στοιχείο έχει τη δική του πνευματική σημασία. Θα επισκεφθούμε την πολύχρωμη τοπική αγορά και αμέσως μετά η σημερινή μέρα είναι ολόκληρη αφιερωμένη στους ναούς του Μπαγκάν, τον δεύτερο σπουδαιότερο αρχαιολογικό χώρο της Ασίας μετά το Ανγκόρ στη Καμπότζη. Σε μια έκταση 41 τετρ. χιλιομέτρων περισσότεροι από 5.000 ναοί του 11ου και 13ου αιώνα αφηγούνται το ιστορικό και θρησκευτικό παρελθόν της χώρας. Η σημερινή ξενάγηση θα σας κόψει την ανάσα. Η επίσκεψή μας περιλαμβάνει τη χρυσή παγόδα Σβεζιγκόν, τη δόξα του Μπαγκάν, που χτίστηκε στο 1102, η οποία ωστόσο βρίσκεται υπό ανακαίνιση από 1/10/2018-31/3/2019 και τμήματά της θα είναι καλυμμένα), την παγόδα Νταμαγιάνγκ, ο μεγαλύτερος ναός στο Μπαγκάν, τον ναό Χτινλομίνλο τον εντυπωσιακό ναό Κουμπιακούι με τις υπέροχες τοιχογραφίες του 11ου αιώνα και φυσικά τον Ναό Ανάντα, μοναδικό αριστούργημα της πόλης. Η ώρα του δειλινού είναι πράγματι μαγευτική καθώς οι ναοί φωτίζονται από τις τελευταίες θαμπές ακτίνες του ήλιου και δημιουργούν ένα παραμυθένιο τοπίο. Στη συνέχεια δείπνο με τη συνοδεία σόου με μαριονέττες, μία παράδοση χιλιάδων ετών των Βιρμανέζων.

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για το όρος Πόπα, ένα ανενεργό ηφαίστειο 1.518 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, το οποίο κυριαρχεί στην περιοχή. Γι’ αυτό που είναι όμως περισσότερο γνωστό το όρος Πόπα είναι το εντυπωσιακό μοναστήρι Πόπα Τανγκαλά που βρίσκεται «σκαρφαλωμένο» στην κορυφή και είναι αφιερωμένο σε μυθολογικές θεότητες του βουδισμού. Εδώ, οι βασιλείς της κεντρικής Βιρμανίας συνήθιζαν να προσεύχονται, ζητώντας από τα ιερά αγάλματα προβλέψεις για το μέλλον της βασιλείας τους. Ανεβαίνοντας τα 777 σκαλιά ως την κορυφή βρισκόμαστε μπροστά σε μια εκπληκτική θέα που κόβει την ανάσα. Αργά το απόγευμα θα απολαύσουμε μια βαρκάδα στον ποταμό Ιραουάντι πριν επιστρέψουμε στο Μπαγκάν και το βράδυ θα απολαύσουμε ένα πλούσιο δείπνο σε εστιατόριο με πολιτιστικούς χορούς, για να γευθούμε την τοπική κουζίνα της χώρας.

Πρωινή πτήση για το Μανταλέι. Άφιξη και οδική μεταφορά για την περιοχή του Πιν Ου Λουίν, την πόλη των λουλουδιών όπως ποιητικά αποκαλείται, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.070 μ. και που την εποχή της αποικιοκρατίας ήταν γνωστή με το όνομα Μαϊμιό και αποτέλεσε τη θερινή πρωτεύουσα της αποικίας της Μπούρμα, όπως ήταν γνωστή τότε η χώρα. Τα αποικιακού ρυθμού σπίτια κρυμμένα μέσα σε τεράστιους ευκάλυπτους, πεύκα και βελανιδιές δίνουν μια μοναδική εικόνα την οποία θα απολαύσουμε γυρνώντας την πόλη! Η επίσκεψή μας στον Εθνικό Βοτανικό Κήπο θα μας αποκαλύψει έναν πολύχρωμο παράδεισο από άγριες ορχιδέες, ντάλιες, πολλά είδη εξωτικών δένδρων και φυτών. Το απόγευμα θα περπατήσουμε στο κέντρο της μικρής γοητευτικής πόλης και θα θαυμάσουμε το ηλιοβασίλεμα από την παγόδα Μαχααντ Τουκανθάρ, έχοντας πανοραμική θέα της οροσειράς Σαν και της παλαιάς πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Αμέσως μετά το πρωινό αναχωρούμε για τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και επιβιβαζόμαστε στο τραίνο για μια μοναδική διαδρομή κατά μήκος της πιο διάσημης γέφυρας της χώρας, της Viaduct Gokhteik. Η ιδιαίτερη αυτή οδογέφυρα κατασκευάστηκε το 1900 από τους Βρετανούς και στην εποχή της ήταν η δεύτερη ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο! Φθάνοντας στο Ναούνγκ Πέιν θα έχουμε χρόνο να γνωρίσουμε τη γύρω περιοχή, πριν την επιστροφή μας στο γνώριμο Μανταλέι.

Η μέρα μας θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην Αμαραπούρα, την αρχαία πρωτεύουσα της Βιρμανίας. Στη διαδρομή θα επισκεφτούμε την ιερή Παγόδα Μαχαμούνι, όπου θα δούμε το χρυσό άγαλμα του Βούδα. Φτάνοντας στην Αμαραπούρα θα γνωρίσουμε ένα από τα μεγαλύτερα μοναστήρια, που φιλοξενεί περισσότερους από 1.200 μοναχούς και θα παρατηρήσουμε από κοντά τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής τους. Στη συνέχεια της διαδρομής μας θα διασχίσουμε τη γέφυρα Ου Μπέιν, που όταν χτίστηκε, το 1850, ήταν η ψηλότερη και μακρύτερη γέφυρα στον κόσμο, κατασκευασμένη από τικ. Δε μπορούμε να παραλείψουμε μία εντυπωσιακή επίσκεψη σε εργαστήριο ύφανσης των πολύχρωμων χειροποίητων μεταξωτών για τα οποία φημίζεται η χώρα. Θα δούμε περισσότερους από εκατό αργαλειούς να δουλεύουν τις μεταξωτές ίνες για να δώσουν τα μοναδικά σχέδια στα ολομέταξα υφάσματα και θα ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΙΡΜΑΝΙΑΣ - ΧΡΥΣΟΣ ΒΡΑΧΟΣ - 14 ημ. 6 καταλήξουμε στο Μινγκούν, όπου θα επισκεφτούμε την ομώνυμη ημιτελή Παγόδα με την μεγαλύτερη καμπάνα του κόσμου που ζυγίζει 90 τόνους! Επιστρέφουμε με πλοίο στη Μανταλέι και είναι βέβαιο ότι στη διαδρομή το ενδιαφέρον θα μονοπωλήσουν οι ξύλινες βάρκες που κινούνται κατά μήκος του ποταμού, με τις κατάφυτες όχθες από μπαμπού και τις δεκάδες παγόδες και ιερά όπου βουδιστές μοναχοί και μαθητευόμενοι προσπαθούν στην ηρεμία του τοπίου να φτάσουν στη «νιρβάνα». Η Μανταλέι φημίζεται για την κατεργασία του μαρμάρου, τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τα φύλλα χρυσού για να «ντύσουν» τις παγόδες και τα αγάλματα του Βούδα, μία διαδικασία που θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά. Ακόμη θα επισκεφθούμε την Παγόδα Κουθοντάου όπου φυλάσσεται το μεγαλύτερο βουδιστικό βιβλίο στον κόσμο. Θα αποχαιρετήσουμε τη γεμάτη ημέρα μας, από το λόφο της πόλης, απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

Πρωινή πτήση για το Χέχο. Η γραφική διαδρομή μέσα από τους καταπράσινους λόφους και τους ορυζώνες θα μας φέρει στην Πιντάγια, όπου θα επισκεφθούμε το ομώνυμο σπήλαιο, το οποίο είναι γεμάτο με περισσότερα από 8500 ιερά αγάλματα του Βούδα, σύμφωνα με τελευταία καταμέτρηση, σε μια εκπληκτική ποικιλία σχημάτων και υλικών, μερικά από τα οποία είναι τοποθετημένα αιώνες πριν από προσκυνητές που ήρθαν εδώ, όχι μόνο από όλη την χώρα αλλά και από όλες τις γωνιές του κόσμου.

Αναχώρηση οδικώς για την Λίμνη Ίνλε. Στη διαδρομή μας βρίσκεται και το παλιό - ξύλινο μοναστήρι Σβε Γιαν Πι, που αγαπούν ιδιαίτερα οι φωτογράφοι για τα μοναδικά παράθυρά του σε οβάλ σχήμα. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το ίδιο απόγευμα θα εξερευνήσουμε με πλοιάριο κρυμμένες γωνιές της υδάτινης πολιτείας όπου συνυπάρχει η λατρεία του Βούδα με τον παραδοσιακό και άκρως φωτογραφικό τρόπο ζωής των κατοίκων της λίμνης. Πλωτοί κήποι και σπίτια πάνω σε πασσάλους, ψαράδες που ψαρεύουν με τον παραδοσιακό τρόπο της περιοχής και παγόδες που καθρεφτίζονται στα νερά συνθέτουν το σκηνικό της ζωής στην λίμνη. Μέρος της ξενάγησής μας θα είναι και η Μεγάλη Παγόδα με τις εξαιρετικές εικόνες του Βούδα αλλά και το Μοναστήρι Να Πι Κάου που είναι διάσημο για τις εκπαιδευμένες από τους μοναχούς γάτες του!

Σήμερα θα συνεχίσουμε την ξενάγηση στην λίμνη με πλοιάριο και θα επισκεφθούμε το χωριό Ιν Ντείν, της μειονότητας Πάο. Κατά την πλωτή διαδρομή μας αφήνουμε πίσω τις καλαμιές και παρακολουθούμε την βλάστηση της ζούγκλας να γίνεται όλο και πυκνότερη στις όχθες, λίγο πριν εμφανιστεί ξαφνικά μπροστά μας το χωριό. Θα αφεθούμε στη μυστικιστική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι παγόδες στην κορυφή του λόφου του Ιν Ντείν και θα περιηγηθούμε στο χωριό των Πάο. Το απόγευμα θα πραγματοποιήσουμε μια εκδρομή με παραδοσιακά τουκ τουκ / ποδήλατα στην περιοχή του «Κόκκινου Βουνού» με τους αμπελώνες και θα θαυμάσουμε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα στη διάρκεια του δείπνου μας με συνοδεία οινογνωσίας! Εορταστικό Δείπνο και διανυκτέρευση.

Πρωινή πτήση για τη γνώριμη Γιανγκόν (γνωστότερη ως Ραγκούν την εποχή της αποικιοκρατίας). Άφιξη στην Γιανγκόν και άμεση αναχώρηση για την Νοτιοανατολική Βιρμανία και την περιοχή των Μον. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε την παγόδα Κιαικπούν με τα τέσσερα τεράστια αντικριστά αγάλματα του Βούδα. Το απόγευμα θα φτάσουμε στο μάλλον «άγνωστο» χωριό, που όμως έχει το προνόμιο να είναι το μέρος που βρίσκεται η περίφημη παγόδα με τον εντυπωσιακό Χρυσό Βράχο, ένα από τα πιο φημισμένα θρησκευτικά σύμβολα της Ν.Α. Ασίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και πρώτη γνωριμία με τον περίπατό μας γύρω από την ολόχρυση παγόδα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Πρωινή επίσκεψη στο διάσημο μνημείο που είναι ένας ολόχρυσος βράχος από γρανίτη που αιωρείται στην άκρη του ομώνυμου λόφου, σε ύψος 1.100μ. από το επίπεδο της θάλασσας και που στην κορυφή του βρίσκεται η μικρή παγόδα που του έδωσε και το όνομά του. Η κατάνυξη των πιστών, το απόκοσμο θέαμα του βράχου σε συνδυασμό με το υπέροχο τοπίο καθιστούν την σημερινή επίσκεψη μια σπάνια ταξιδιωτική εμπειρία. Επιστροφή οδικώς στην Γιανγκόν. Κατά την διαδρομή μας θα επισκεφθούμε τον εντυπωσιακό για τις διαστάσεις του ξαπλωμένο Βούδα, στο Μπάγκο, που το μήκος του φτάνει στα 55 μ., ενώ το ύψος του στα 16 μ. Άφιξη στην πόλη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για λίγη ξεκούραση. Το απόγευμα θα περιηγηθούμε στην China Town και το Indian Quarter, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να αντιληφθούμε με τον πιο άμεσο τρόπο την καθημερινότητα των Βιρμανέζων. Χρόνος για ξεκούραση και διανυκτέρευση.

Αφού απολαύσουμε ένα χαλαρό πρωινό στο ξενοδοχείο μας, έχουμε την ημέρα στη διάθεσή μας, για βόλτες ή ψώνια στην πόλη, έως το απόγευμα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφή στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη. Ημέρα 14η: Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

για

οποιαδήποτε

απορία

Scroll to Top