Σαντάνσκι – Πετρίτσι

Το Σαντάσκι βρίσκεται  περίπου 20 χλμ. από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Τουριστικό Γραφείο, Θεσσαλονίκη

ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ!
ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ & ΠΕΤΡΙΤΣΙ

Ταξιδέψτε μαζί μας αυθημερόν κάθε Κυριακή!

Το Gassi Tour διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στο Σαντάνσκι και στο Πετρίτσι.

Ακολουθήστε μας για μια ευχάριστη εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!!

Μια μοναδική εκδρομή με την άνεση που προσφέρουν τα VIP λεωφορεία μας, που θα σας γεμίσει αναμνήσεις!

ΤΙΜΗ

12€

Σαντάνσκι Τοποθεσία

Το Σαντάσκι βρίσκεται  περίπου 20 χλμ. από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα στη νοτιοδυτική Βουλγαρία σε κοιλάδα στους πρόποδες των Ορέων Πιρίν, στις όχθες του Ποταμού Σαντάσκα Μπίστριτσα.

Ιστορία και Δραστηριότητες στο Σαντάνσκι

Είναι μια τοποθεσία που επιλέγεται από πολλούς ανθρώπους ακόμα και για μόνιμο τόπο κατοικίας για τον αξιοπρεπή τρόπο ζωής, όπως και για την οικονομική αγορά. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι όλο και περισσότεροι την επισκέπτονται τακτικά όχι μόνο για αναψυχή αλλά για αγορές και ψώνια. Υπάρχουν πολλά μαγαζιά ,εμπορικά καταστήματα στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. Το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων της, γνωρίζει ελληνικά κάτι που καθιστά ακόμα πιο εύκολη την επικοινωνία των τουριστών. Το Σαντάνσκι λόγω τοποθεσίας φημίζεται για τα σπα και τις ιαματικές πηγές και οι τουρίστες μπορούν να τα απολαύσουν σε προσιτές τιμές.  Πολλοί αναφέρουν ότι το Σαντάνσκι σε σχέση με την υπόλοιπη Βουλγαρία διαφέρει και αυτό οφείλεται στον μεγάλο αριθμό τουριστών.

Πέρα από την διασκέδαση υπάρχει μια ολόκληρη ιστορία για αυτόν τον τόπο. Η πόλη πήρε το όνομα της από τον επαναστάτη Γιάνε Σαντάνσκ (1872- 1915). Ήταν ένας από τους τρεις ηγέτες της Μακεδονικής επανάστασης. Όταν γεννήθηκε η πόλη ανήκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ο πατέρας του συμμετείχε στη Βουλγαρική εξέγερση κατά των Οθωμανών. Ο Γιάνε όταν μεγάλωσε αποτέλεσε καταλύτη στην εξέλιξη της ιστορίας των Βαλκανίων και για τα κατορθώματά του. Υπάρχει ένα μπρούτζινο άγαλμα του στο κέντρο της πόλης. Υπάρχει ένα μπρούτζινο άγαλμα του στο κέντρο της πόλης.

Σε απόσταση 18 χλμ. βρίσκεται το Μελένικο που έχεις βαθιές ρίζες ιστορίας με συνδυασμό τις αμμώδεις ιδιότυπες πυραμίδες του. Αξίζει να σημειωθεί ότι για χρόνια πριν τον Α’ Βαλκανικό πόλεμο ήταν ελληνική πόλη καθώς κυριαρχούσε ο ελληνικός χαρακτήρας και η ελληνική γλώσσα. Μετά τον πόλεμο ο πληθυσμός μετανάστευσε σε χωριά κοντά στις Σέρρες αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Αξίζουν την Αξίζουν την επίσκεψη τους τα ιστορικά κτίρια ,το μοναστήρι ‘Ιερά Μονή Ροζινού’ και η οροσειρά του Πιρίν.

Σαντορίνη

Τι να πει κανείς για αυτό το μαγευτικό νησί και από που να ξεκινήσει. Είναι ένα από τα διασημότερα νησιά της Ελλάδας αλλά και από τα πιο τουριστικά του κόσμου γενικότερα. Ο συνδυασμός του λευκού χρώματος των σπιτιών και των χρωματισμένων τρούλων των εκκλησιών προσελκύουν κόσμο από όλο τον κόσμο.

Η Σαντορίνη ή αλλιώς Θήρα βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος στις Κυκλάδες. Είναι γνωστή για το ηφαίστειο της το οποίο τελευταία φορά που ήταν ενεργό ήταν το 1950. Χαρακτηρίζεται ξερή, χωρίς λίμνες-ποτάμια και το έδαφος του είναι πεδινό και βραχώδες στην πλευρά του ηφαιστείου. Δεν φημίζεται για τις παραλίες της αλλά αξίζουν την επίσκεψη με το καραβάκι που πηγαίνει τουρίστες καθημερινά και τακτικά καθώς είναι πολύ ιδιαίτερες και χαρακτηριστικές. Κάποιες από αυτές τις παραλίες που αξίζει να πάει κανείς είναι η Κόκκινη παραλία, η Παλιά Καμένη και η Άσπρη παραλία.  Η Κόκκινη παραλία η οποία θεωρείται και ως η πιο εντυπωσιακή αποτελείται από κόκκινους και μαύρους βράχους. Η Άσπρη παραλία σε αντίθεση με τη Κόκκινη είναι γεμάτη από λευκά βράχια που κάνουν ακόμα πιο έντονη τη διαφορά με τη μαύρη της άμμο. Τέλος η Παλιά Καμένη όπως προδίδει και το όνομα της έχει μαύρη άμμο και είναι αποτέλεσμα της ηφαιστειακής έκρηξης.

Υπάρχουν πολλά που μπορεί να κάνει κανείς στη Σαντορίνη. Η βόλτα στο Ηφαίστειο της οποίας η ιστορία ξεκινά 2.5 εκατομμύρια πριν ,τα χωριά της Καλντέρας είναι μόνο η αρχή.  Η αρχιτεκτονική του νησιού, τα σοκάκια ,τα μαγαζιά, τα εστιατόρια με θέα προσφέρουν την απόλυτη μαγεία και χαλάρωση. Χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά ζουν την μαγεία του ηλιοβασιλέματος στην Οία θεωρώντας το ως το καλύτερο ηλιοβασίλεμα που μπορεί να δει κανείς.

Έχει από υπαίθριες δραστηριότητες, μνημεία, αξιοθέατα, μουσεία, οινοποιεία, γκαλερί τέχνης μέχρι και αμέτρητα μαγαζιά  για φαγητό, ποτό αλλά και ψώνια. Η Σαντορίνη είναι από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς καθώς πολλές φορές επιλέγεται από ανθρώπους άλλον εθνικοτήτων για την πραγματοποίηση της γαμήλιας τελετής τους ή ταξίδι του μέλιτος.

Τα Φηρά, η Οία, το Ημεροβίγλι είναι από τους πιο γνωστούς οικισμούς για να απολαύσει κανείς περιπάτους, καλό φαγητό με θέα αλλά και αξιοθέατα.

Στο ταξιδιωτικό γραφείο Θεσσαλονίκη Gassi Tour σας παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Επικοινωνήστε μαζί μας για κάθε απορία σας.

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ