fbpx

Λουτρά Πόζαρ

Τα Λουτρά Πόζαρ βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Βόρας.

Λουτρά Πόζαρ

ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ!
ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

 

Ταξιδέψτε μαζί μας αυθημερόν κάθε Σάββατο & Κυριακή!

Το Gassi Tour διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στα Λουτρά Πόζαρ.

Ακολουθήστε μας για μια ευχάριστη εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!!

Μια μοναδική εκδρομή με την άνεση που προσφέρουν τα VIP λεωφορεία μας, που θα σας γεμίσει αναμνήσεις!

ΤΙΜΗ

10€

Λουτρά Πόζαρ

Πόζαρ Τοποθεσία

Τα Λουτρά Πόζαρ βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Βόρας (με την γνωστή ψηλότερη κορυφή του, Καϊμάκτσαλαν) στην επαρχία Αλμωπίας, 13 χλμ βορειοδυτικά της Αριδαίας στο νομό Πέλλας. Τα ζεστά νερά των πηγών οφείλονται στο θερμοπόταμο που διασχίζει την περιοχή.

Ιαματικές Πηγές

Η περιοχή είναι ευρέως γνωστή για τις μεταλλικές πηγές που αναβλύζουν από το βουνό σε σταθερή θερμοκρασία 37°C ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών σε υψόμετρο 361-391μ.. Τα ιαματικά νερά είναι γνωστά από την αρχαιότητα και η χρήση τους έχει παρατηρηθεί τόσο στην εποχή του Μ.Αλεξάνδρου όσο και στα Ρωμαϊκά και Βυζαντινά χρόνια.

Τα Λουτρά Πόζαρ είναι από τα πιο θεραπευτικά Ιαματικά Λουτρά στην Ελλάδα, καθώς η σύστασή τους αποτελείται από έναν συνδυασμό μεταλλικών στοιχείων. Είναι άξιο να αναφερθεί πως δημιουργούνται αυτές οι ζεστές πηγές. Το νερό της βροχής εισχωρεί στο έδαφος φτάνοντας σε μεγάλο βάθος, όπου θερμαίνεται και ανεβαίνει ψηλότερα εμπλουτίζοντας την σύστασή του με μέταλλα και άλλα συστατικά. Το νερό είναι πόσιμο και έχει θεραπευτικές ιδιότητες σχετικά με παθήσεις του κυκλοφοριακού και αναπνευστικού συστήματος, ρευματοπάθειες, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από τους επισκέπτες για λουτροθεραπεία, ποσιοθεραπεία, τόνωση και  χαλάρωση.

Η εικόνα που δημιουργείται από τους καταρράκτες πάνω στην ροή του φυσικού ποταμιού και δίπλα στα ιαματικά νερά θα μπορούσε κανείς να την χαρακτηρίσει ως θαύμα της φύσης.

Υπάρχουν τα παραδοσιακά λουτρά με τους ειδικούς χώρους, η μεγάλη πισίνα με το ζεστό ιαματικό νερό, αλλά και prive λουτρά στα οποία μπορείτε να απολαύσετε τις ευεργετικές ιδιότητες των λουτρών μόνοι σας είτε με την παρέα σας.

Λουτρά Πόζαρ
Λουτρά Πόζαρ

Δραστηριότητες στα λουτρά πόζαρ

Πέρα από τα γνωστά ιαματικά λουτρά, έχει ανακαλυφθεί στην περιοχή ένα πολύπλοκο σύμπλεγμα 15 σπηλαίων με ευρήματα προϊστορικών χρόνων. Είναι εκτεθειμένα στο μικρό μουσείο των Λουτρών το οποίο μπορεί να επισκεφθεί ο κάθε ενδιαφερόμενος, καθώς έχουν βρεθεί παραστάσεις, ακονισμένες πέτρες και διάφορα αντικείμενα που μαρτυρούν την κατοικία από τη Νεολιθική Εποχή. Έχει ανακηρυχθεί ως το πρώτο σπηλαιοπάρκο της Ελλάδας(σπηλαιοπάρκο Αλμωπίας).

Μπορείτε να επισκεφτείτε το φυσιογραφικό σπηλαιολογικό – λαογραφικό μουσείο που στεγάζει μια ιδιαίτερα σημαντική συλλογή παλαιοντολογικών ευρημάτων. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα απολιθωμένα οστά της αρκούδας και τα απολιθώματα κοραλλιών που αγγίζουν την ηλικία των 140 εκατομμυρίων ετών.

Παράλληλα, θα άξιζε κάποιος να επισκεφτεί το φαράγγι των Λουτρών που εκτείνεται από τα Ελληνικά σύνορα μέχρι τα Λουτρά. Το τοπίο που αντικρίζει κανείς είναι μοναδικό, καθώς τα μονοπάτια που ακολουθούν το ρέμα θα σας οδηγήσουν στην φυσική ομορφιά της περιοχής. Ενδείκνυται για ορειβασία, πεζοπορία, περιπάτους στις διαμορφωμένες γέφυρες, αναρρίχηση, rafting και άλλες δραστηριότητες που μπορείτε να επιλέξετε για να εξερευνήσετε την περιοχή. Συνδυάζει στιγμές χαλάρωσης και τόνωσης στα θερμά ιαματικά λουτρά και ταυτόχρονα αποδράσεις στη φύση.

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από γραφικές ταβέρνες και εστιατόρια, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε και να γευτείτε την ντόπια παραδοσιακή κουζίνα.

Σε απόσταση περίπου 10 χλμ. μπορείτε να βρείτε το τρίτο υψηλότερο βουνό της Ελλάδας Καϊμάκτσαλαν στο όρος Βόρας. Λειτουργεί ως χιονοδρομικό κέντρο με σύγχρονες εγκαταστάσεις που θα λατρέψετε ιδανικά για το σπορ του σκι.

Στην περιοχή του Λουτρακίου βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου όπου κάθε χρόνο διοργανώνονται παραδοσιακές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Τοποθετείται ανάμεσα στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον που παρέχει η περιοχή.

Στο ταξιδιωτικό γραφείο Θεσσαλονίκη Gassi Tour σας παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Επικοινωνήστε μαζί μας για κάθε απορία σας.

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Βουκουρέστι

Πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών!

159 Book Now

Σόφια – Φιλιππούπολη

Ένας ήρεμος συνδυασμός προορισμών!

125 Book Now

Κωνσταντινούπολη

Μια πόλη που συνδυάζει μαγεία, κουλτούρα και ρομαντισμό.

135 Book Now